T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
ŞANLIURFA / KARAKÖPRÜ - Ali Baba İlkokulu

Haberler

Mrt

Oyunun materyalleri hazırlanır.

2 tane büyük halka, 4 sandalye, mesafeyi ayarlamak için örtü,  5'er kavanoz kapağı.

Bu materyaller ile 2'şerli gruplar şeklinde oyun, çocuklara dermeyan edildikten sonra başlatılır.Öğrenciler bu etkinlikle dikkatlerini yoğunlaştırırlar, büyük ve küçük kaslarını kullanırlar, el göz eş güdümü ile tahmini ölçme yaparak etkinliği tamamlamaya çalışırlar.Oyun bitimi her iki ogrenci de alkışlanır. Burada amaç rekabet değildir, meramımız hedefe yoğunlaşmaktır.

Mrt

Öğrencilere ev ödevi olarak verilen Türkçe,dil etkinliğinde atasözleri ile ders kazanımlarından oluşan bir konu belirlenmiştir. Öğrenciler hafta sonuve pano için bir etkinlik hazırlamıştır. Sınıfta tüm öğrenciler karşısında etkinliklerini münferiden sunan öğrencilerimizin sunumları panoya asılmıştır.

Mrt

Öğretmen, velilere çocuklarıyla birlikte bir kukla tasarlayıp birlikte yapmaları için sınıfa  davet eder. Veliler  belirlenen günde sınıfa gelip çocuklarıyla birlikte tasarlanan kuklayı yaparlar.  Daha sonra yapılan kuklalarla  kukla gösterisi yapılır. 

 

Mrt

Çocuklara belli şekillerin olduğu kağıtlar dağıtılır. Bu gördükleri şekilleri neye benzettiklerini düşünmeleri istenir. Daha sonra pastel boya dagitilarak bu şekilleri tamamlamaları istenir. Boylece parçadan bütüne çağrışım yöntemi ile etkinliği tamamlanır. Gorsel zekaları açısından bu özgün etkinlik çok fayda sağlıyor.

Mrt

Anasınıfı B öğretmeni (Ayşegül Savaşçı ATÇI) rehberliği eşliğinde sınıfa veli davet edilmiş ve Şanlıurfa ‘nın geleneksel yemek timsali yumurtalı köfte yemeği hazırlanmıştır. Ayrıca öğrenciler yemekten sonra birlikte halay çekmişlerdir. 

Mrt

Anasınıfı B öğretmeni (Ayşegül Savaşcı ATÇI) rehberliğinde öğrenciler derslerde çeşitli konularda görevlendirilir.Okuma yazmaya hazırlık çalışmasında öğrencimiz öğretmen kimliğine bürünerek hikaye anlatma etkinliğini başarıyla yerine getirmiştir.Bu faaliyet ile amacımız çocuğun kendisini yetişkin rol yerine koyması ve üstlendiği sorumluluğu doğru bir şekilde yerine getirerek sorumluluk bilincini kazanmasıdır.

Mrt

Anasınıfı D öğretmeni (Yasemin Yıldırım) tarafından hazırlanan Ramazan etkinlikleri adı altında görseller hazırlanarak öğrencilere anlatıldı ve öğrencilerden görüş alışverişi yapılarak etkinlikler hazırlandı. Bu etkinlikle Ramazan ayındaki kardeşlik,dayanışma vb. kavramlara değinilmiştir. 

Mrt

Ana sınıf öğretmeni(Büşra  Koyuncu)  öğrencileri ile birlikte  simli evalardan Ramazan  feneri hazırlar. Kavonoz kapaklarından ise Ramazan davulu hazırlayıp bir ramazan manisi öğrenirler. Öğrendikleri manileri, yaptıkları davul eşliğinde evde ailelerine okumaları sağlanıp yardımlaşma konusu üzerinde görüş alış verişi yapmaları sağlanır. Yapılan etkinlikler ile çocuklarda küçük kas kullanımı gerektiren hareketleri yapabilme becerisi gelişirken aynı zamanda toplumsal değerlerimiz ile farkındalık duygusu gelişir. Öğrencilerde meydana gelen davranışlar gözlemlenerek öğrenciler tebrik edilir ve farklı pekiştireçlerle ödüllendirilir.

Mrt

Rahmet, bereket ve ibadet ayı Ramazan geldi hoş geldi. Ali Baba İlkokulu Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi öğretmeni Zehra Kerimoğlu ile 4/F Sınıf öğretmeni Ayşegül Türk ve öğrencileri Ramazan ayına dikkat çekmek, milli manevi değerlerimizi hatırlatmak ve canlı tutmak amacıyla Ramazan köşesi hazırladılar. Ramazan sözlüğü,maniler, çocuklar için tarifler, iftar duaları ,imsakiye çeşitli boyamalar ve ramazan kandillerinden oluşan panoyu oluştururken, on bir ayın sultanının sağlıkla huzurla geçmesi temennisinde bulundular.

Mrt

        Okulumuz öğretmenlerinden F.Hümeyra ÖĞÜT’ ün Romanya’dan bir öğretmenle birlikte kuruculuğunu yaptığı, Ayten AKOĞUL öğretmenimizin ortaklarından biri olduğu SMALL STEPS BIG CHANGES/ KÜÇÜK ADIMLAR BÜYÜK DEĞİŞİMLER eTwinning projesi Türkiye’den 9, Romanya’dan 1, Gürcistan’dan 1 öğretmenin katılımı ile Şubat ayında başlamıştır.

        Projemizin amacı,5-11 yaş grubundaki çocuklara sağlıklı yaşama bilinci aşılamak, çocukları daha hareketli bir yaşama teşvik etmek, dengeli ve düzenli beslenmenin önemini kavratmak, basit fiziksel etkinliklerle dikkatlerini arttırmaktır.Öğrencilerimiz, ilk defa deneyimlemiş olacakları bu proje sayesinde yepyeni bir dünya ile tanışacaklar. Projemiz okul panolarımızda duyurulacaktır ve tüm sınıflarda yaygınlaştırılması amaçlanmaktadır

Mrt

“Bir Çocuk Bin Bir Kültürel Kod” 1 Hırvatistan, 2 Romanya, 1 Gürcistan ve 10 Türk ortaklı bir eTwinning projesidir. Okulumuz öğretmenlerinden F.Hümeyra ÖĞÜT bu projedeki öğretmenlerden biridir. Proje Şubat ayında başlamıştır. 

          Bu projede amaç çocuklarımızın kendi kültürleri yanı sıra farklı kültürleri de tanımalarıdır. Her ay farklı kültürel konular ele alınıp kültür gezileri yapılacak ve farklı kültür mekânlarında masallar anlatılacaktır.Öğrencilerimiz, ilk defa deneyimlemiş olacakları bu proje sayesinde yepyeni bir dünya ile tanışacaklar. Projemiz okul panolarımızda duyurulacaktır ve tüm sınıflarda yaygınlaştırılması amaçlanmaktadır

 

Mrt

Projemiz etwinning projesi olup okulumuz öğretmenlerinden Ayten AKOĞUL tarafından yürütülmektedir.Projemizde görev alan herkesin geri dönüşüm ve sıfır atık etkinlikleriyle yaratıcı öğrenme ortamlarında dünyamızın değerini öğrenerek doğaya yönelik olumlu tutum, değer ve anlayış geliştirmeleri, sağlıklı bir yaşam ve yaşanılabilir bir çevrenin ne kadar önemli olduğunun farkına varmalarını sağlamak,geri dönüşüm ürünleri tasarlamaları ,geri dönüşüm bilinci yüksek nesiller yetiştirmek,atık malzemelerle sanatsal ürünler oluşturmaları amaçlanmaktadır.

Mrt

Okulumuz 2-E sınıfını öğrencisi Zeynep KEMAŞ Türkiye geneli sınavından il birincisi oldu.Öğrencimizi ve sınıf öğretmeni Çidem ÖZER'i tebrik ediyoruz.

Şbt

İl Milli Eğitim Müdürlüğünün düzenlediği satranç turnuvasında okulumuz öğrencileri Minikler kategorisinde Şanlıurfa'da derece yaparak 3. oldu.Öğrencilerimizin danışmanlığını yapan okulumuz öğretmeni Memduh TURMAK'a okul müdürü Dündar OK tarafından plaket takdim edildi.Öğretmenimizi ve öğrencilerimizi tebrik eder başarılarının devamını dileriz.

Ock

SINAVA ÖNCEDEN KORDİNATÖR ÖĞRETMENLER ARACILIĞIYLA KAYITLAR YAPILIP,SINAV ÖĞRENCİLERİNİN KAYDEDİLİP SINAV GÜNĞÜ ONLİNE SINAV UYGULAMASINA KATILIP,MATEMATİK BECERİLERİNİ GELİŞTİRİP,BU DERSTE BAŞARILAR SAĞLAMAKTIR.